Le Grand Solitaire

Benke Tamás személyes oldala

Benke Tamás

Kedves Látogató!

Benke Tamás vagyok. Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy megoszthassam alkotásaimat és élményeimet mindazokkal, akik arra kíváncsiak, illetve, hogy gyakoroljam a webes programozás (HTML, CSS, JS) „mesterségét”.

Jómagam 1988-ban születtem Budapesten, de a kórházból mindjárt Vecsésre kerültem, ahol életem legszebb éveit töltöttem.

Vecsésről, az egykori Martinovics Ignác (jelenleg gróf Andrássy Gyula) Általános Iskolából a kőbányai Szent László Gimnáziumba jelentkeztem, ahol emelt szintű angol szakra jártam (2002 és 2006 között).

Már gyermekkorom óta ösztönösen érdeklődtem a kémia és elektrotechnika iránt, és az általános iskola vége óta folytattam kísérleteket e tárgyban. Mivel a gimnáziumban emberileg rosszul éreztem magam, még inkább az élettelen természet tanulmányozása felé fordultam.

Kémiai vizsgálataim eredményei közül néhányat a gimnázium végén konferenciákon ismertettem, ahol kedvező fogadtatásra találtam. Időközben az építészet- és családtörténet vonzásába kerültem, mely bár korábban is érdekelt (pl. Mayerhoffer András építészetéről 14 évesen írtam egy összefoglaló könyvecskét), de ekkortájt kezdtem vele rendszeresen foglalkozni.

Az érettségit követően az ELTE TTK kémia (BSc) szakára iratkoztam be, ahol - ha lehet - még rosszabbul éreztem magam (nem csak „emberileg”), mint a gimnáziumban. (Ha kíváncsi ennek okaira, kérem pillantson bele a „Kémia” menüpont alatt található, oktatáspolitikai eszmefuttatásomba!)

Ekkoriban kezdtem meg egy kis fizikai laboratórium berendezését, műszer-állományának összegyűjtését, ami azóta is leköt.

Az egyetemet rövidesen otthagytam, majd egy londoni konferencián való részvételt követően egy panzióban lettem recepciós.

Háromnegyed év munka után, 2008-ban szüleimmel Verőcére költöztem, és beiratkoztam a (budapesti) Petrik Lajos Vegyipari Technikumba. Az itt töltött hasznos és örömteli két év végén, 2010-ben általános vegyipari laboratóriumi technikusi képesítést szereztem.

Habár már régóta szerettem volna laboratóriumban dolgozni, a válság munkaerő-piaci túlkínálata folytán nem vettek fel sehova. Ezért 2010-ben autodidakta módon informatikát kezdtem tanulni, valamint 2011-ben Linux rendszergazda képzést is végeztem.

A 2010 és 1012 között eltelt két évben Édesapámnak köszönhetően (aki informatikus) elsajátítottam az alapfokú webes programozási ismereteket, melyeket azóta több projektben volt szerencsém hasznosítani.

2012 januárjától a Lufthansa Systems Hungária Kft. junior TIBCO és Java fejlesztőjeként tevékenykedek, de munkám során webdesign-nal kapcsolatos feladatom is volt. A cég színvonalas továbbképzésein elsajátíthattam az alapfokú Java programozási ismereteket is, de munkahelyem révén számos más készségre is szert tettem, amiért nagyon hálás vagyok munkatársaimnak.

Remélem, hogy az elkövetkezőkben Java (Enterprise Application Integration) ill. webes alkalmazásfejlesztőként tovább tudom fejleszteni informatikai ismereteimet, s az ilymódon szerzett tudásom stabil megélhetést fog jelenteni.

Emellett azonban természetesen tovább folytatom széles körű „nyomozgatásaimat” a család-, építészet-, irodalom- és tudománytörténet, heraldika és vexillológia, valamint a kémia, fizika és meteorológia terén.

Ha mindez érdekli, annak őszintén örülök; s bármilyen megkeresést szívesen fogadok a „Névjegy”-ben szereplő elérhetőségeimen!

Jó böngészést kívánok!

Benke Tamás

(Ui.: Aki a rideg tényekre kíváncsi, az „Önéletrajz”-ban kedvére keresgélhet!)